CorporateZi de zi, cu pasiune și entuziasm ne preocupăm de educația mentală și emoțională. Organizăm cursuri pentru adulți, ateliere de lucru, tabere de dezvoltare, conferințe, difuzări de documentare și dezbateri, campanii neconvenționale și de informare în școli, companii, outdoor, presă, comunități partenere și în propriul centru.

Beneficiile
programelor noastre includ creșterea încrederii personale, relații mai bune, lărgirea zonei de confort, descoperirea de noi abilități personale, schimbarea pozitivă a stilului de viață.  

Misiunea noastră este să producem o schimbare pozitivă în interiorul comunității în care trăim, ceea ce include și angajatii din cadrul companiilor.

De ce să colaborezi cu noi?

Pentru că...

- avem experiența celor 3 ani și a peste 8000 de persoane cu care am lucrat

- avem o abordare sănătoasă și diferită a subiectului inteligenței emoționale

- oferim experiențe personalizate pentru strategia și dorințele voastre

 

Companiile și organizațiile cu care colaborăm:

 • HP
 • Catalyst
 • Accenture
 • Danone
 • Deschis Gastrobar
 • Journey Pub
 • Club Control
 • Coca Cola Hellenic
 • Universitatea Alternativă

Orice companie are nevoie de o cultură proprie - fie că este asumată și în dezvoltare sau nu a devenit încă o prioritate. O cultură organizațională bine clădită poate face diferența dintre succesul și eșecul unei companii. Ea poate avea impact asupra fiecărui indicator de performanță, de la customer service la productivitate și profitabilitate. De asemenea, cultura organizațională este cheia pentru retenție pentru că (aproape) niciun angajat nu vrea să părăsească o companie în cadrul căreia se simte apreciat pentru efortul său, se promovează valorile pozitive și unde se dezvoltă și își maximizează potențialul. Tot cultura organizațională este și un magnet pentru aplicanți în procesul de recrutare. Cei de la Intel, renumiți pentru cultura lor iconică, au o rată de fluctuație (turnover) a angajaților de numai 2%, iar Google primește anual 7000 de aplicații nesolicitate pentru posturi în cadrul companiei - toate astea pentru că acestea sunt doar câteva organizații care construiesc și au grijă de cultura din interiorul lor.

Una dintre modalitățile prin care companiile pot sprijini dezvoltarea unei culturi organizaționale pozitive, puternice și sănătoase este concentrarea pe satisfacția și fericirea angajaților.

De ce? Pentru că angajații fericiți:

...sunt cu 85% mai productivi.
...ramân în companie de 2 ori mai mult decât colegii mai puțin fericiți. 
...recomandă compania prietenilor și cunoscuților (Net Promoter Score crescut).
...îți iau de 10 ori mai puține zile de concediu medical.

În plus, o treime din abilitățile care sunt considerate importante pe piața actuală de muncă se vor schimba până în 2020. Tot atunci, cea de-a patra Revoluție Industrială va aduce schimbări majore în robotică, transport autonom, inteligență artificială, biotehnologie și genomică.

Toate aceste schimbări vor transforma felul în care trăim și în care lucrăm - unele posturi vor dispărea, altele se vor schimba și dezvolta și, bineînțeles, vor apărea altele noi, care nu există încă astăzi. Astfel, cu siguranță avem nevoie să ne aliniem și să ne dezvoltăm diferite seturi de abilități pentru a ține pasul cu schimbările.

Un nou raport din 2016 al celor de la World Economic Forum (The Future of Jobs) analizează forma de angajare, aptitudinile și strategia organizațională a forței de muncă pe baza răspunsurilor oferite de manageri și strategi de resurse umane din cele mai importante corporații la nivel global.

Una dintre abilitățile care astăzi nu sunt incluse în topul celor mai dorite 10 aptitudini de pe piața muncii este Inteligența Emoțională (EQ), care este considerată de unii cercetători, un predictor mai bun al succesului decât IQ-ul. 

În primul rând, în timp ce unii indicatori economici arată foarte bine pentru prima dată în ultimii ani, recesiunea a schimbat puțin peisajul de business. Acum există noi oportunități, dar și noi moduri de a lucra - iar uneori ele pot însemna și incertitudine. Avem nevoie să privim lucrurile într-un context mult mai larg, iar abilitățile de leadership, de conectare autentică cu ceilați și de a inspira încredere sunt esențiale și inteligența emoțională are un rol important în toate aceste aspecte.

În al doilea rând, se cristalizează o nouă generație de angajați - Generația Y - care caută deschidere, o abordare interactivă și mult mai multă implicare. Acești tineri sunt individualiști și colaborativi în același timp, iar concentrarea pe empatie și pe a-i întelege pe ceilalți - aspecte importante din inteligența emoțională - sunt abilități centrale de care au nevoie toți liderii acestei generații. Cei din Generația Y (și nu numai) caută într-un loc de muncă aspecte care trec de componenta materială, fiind interesați de colegi și manageri, de mediul de lucru, de propria dezvoltare și de modul în care pot evolua. 

Inteligența emoțională ne ajută să selectăm sarcinile pe care le considerăm recompense din punct de vedere emoțional, astfel combatem procrastinarea, ne creștem sansele de reușită prin auto-motivare și productivitate. și creăm un mediu benefic pentru ca noi și cei din jur să atingem potențialul și să ajungem la performanță.   

Din aceste motive, chiar și acum, înainte de 2020, inteligența emoțională este un aspect esențial pentru orice organizație atunci când planifică strategia de resurse umane, profilarea posturilor vacante, recrutarea, consolidarea echipelor, relațiile cu clienții și formareași pregătirea liderilor. 

Ce oferim prin atelierele de inteligență emoțională? Descoperirea felului în care fiecare membru al organizaței voastre îți recunoaște și gestionează emoțiile, a impactului lor asupra deciziilor și acțiunilor, moduri  în care angajații îți pot îmbunătăți abilitățile de EQ și exerciții practice prin care participanții observă beneficiile unei abordari diferite a situațiilor.

Ce obtineți? Angajati mai determinați și implicați, mai motivați, o comunicare sănătoasă și efcientă între colegi, între manager și echipă și creșterea productivității.

Mai jos poți găsi topul celor 10 abilități necesare la locul de muncă în 2020.

Skills - Davos

Sursa: http://reports.weforum.org/future-of-jobs-2016/shareable-infographics/ 

GRIT

GRIT - trăsătură de caracter indispensabilă pentru performanță și excelență, o combinație unică între pasiune și perseverență, tendința de a susține interesul și de a persevera în efortul orientat spre atingerea unor scopuri pe termen lung.

În cadrul atelierului experiențial/interactiv parcurgem împreună teme precum reziliența și motivația, explorăm tipologiile de mindset și răspundem la întrebări de tipul: Cum depășesc un obstacol? Unde și cum găsesc resursele de care am nevoie pentru a persevera?

Emotional Resilience

Reziliența este abilitatea de a ne reveni după orice obstacol sau situație dificilă. Include capacitatea noastră de a extrage lecții, de a vedea ce e mai bun în experiențe și de a gestiona stresul.

Bazat pe studii din psihologie pozitivă, sociologie și cuprinzând concepte din neuroștiință, atelierul experiențial parcurge teme precum viziunea despre abilitățile noastre și cum ne ajută ele să ne atingem scopul, relațiile pozitive care ne îmbunătățesc capacitatea de a găsi aliați și de a cere suportul de care avem nevoie și abilitățile specifice inteligenței emoționale.

Atelierul cuprinde o mică parte de teorie pentru a avea informații pe baza cărora să discutăm și include elemente de gestionare a stresului, multe exerciții ghidate, momente de reflecție și discuții în grup, toate cu scopul de a crește rezistența emoțională a tuturor participanților.

Cum sa contruiesti relatii armonioase cu tine și cu cei din jur

Pentru a avea o viață împlinită și o stare de bine, cultivarea de relații pozitive, puternice, profunde cu noi înșine și cu cei din jurul nostru este fundamentală.

 Multe dintre experiențele și punctele noastre forte se dezvoltă și depind de relațiile cu cei din jur. Nevoia de conectare și apartenență constituie una dintre cele mai profunde nevoi umane și, prin urmare, figurează ca factori esențiali de motivație în viețile noastre. Fie că e vorba de relații familiale, de iubire, sau de relații organizaționale și profesionale, acestea au nevoie de o cultivare conștientă și atentă

Atelierul se concentrează pe modul în care construim relații autentice, echilibrate și generatoare de pozitiv. Explorăm prin jocuri de rol felul în care putem hrăni relațiile cu oamenii apropiați și practicăm răspunsul activ constructiv (Martin Seligman).

Cum sa contruiesti relatii armonioase cu tine și cu cei din jur

Nu putem vorbi despre inteligență emoțională și împlinire fără a aduce în discuție și emotiile pozitive.

Studiile efectuate în ultimii douăzeci de ani în marile centre universitare din SUA au scos în evidență că predispoziția către a resimți emoții pozitive intense este 50% determinată genetic, 10% influențată de circumstanțe și 40% determinată de practicile pe care le adoptăm în viața de zi cu zi (Sonya Lyubomirksy, University of California).

Martin Seligman, unul dintre fondatorii psihologiei pozitive încurajează includerea ințentionată a acestor practici în viețile noastre pentru a putea dezvolta ceea ce el numeste ‘o viață placută’ – o viață bogată în momente de bucurie, plăcere, extaz, căldura, confort.

În cadrul atelierului creăm un portofoliu al emotiilor pozitive și învățăm cum putem să le construim și să le extindem influența. Descoperim tehnici de mindfulness pe care le putem folosi în fiecare zi - bazându-ne pe studiile făcute de Barbara Fredrickson.

Starea de flow

Suntem mai împliniți atunci când avem parte de experiențe în care suntem implicați 100%, când pierdem noțiunea de timp și de noi înșine în acțiunile care ne provoacă limitele. 

”Când este în flux, un om este una cu muzica, timpul se oprește și constiința se pierde într-o activitate ce ne absoarbe. Genul acesta de viață, trăit cu acest tip de obiective, este ceea ce eu numesc o viață în flux. Fluxul este diferit, chiar opus, de emoțiile pozitive. Pentru că, dacă îi intrebi pe oameni ce simt în momentul în care sunt in flux, îți vor spune nimic. În starea de flux devenim una cu obiectul. Cred că atenția concentrată care este necesară intrării în starea de flux folosește toate resursele cognitive și emoționale care alcătuiesc gânduri și  sentimente.” - Martin Seligman

În cadrul atelierului experiențial discutăm despre dedicare, descoperim care sunt temeliile motivației noastre intrinseci și explorăm metodele prin care putem să avem parte de mai mult 'flux' (flow) în toate sferele vieții noastre. 

Cursul se bazează pe teoria lui Mihaly Csikzentmihalyi, conform căreia starea de flux apare atunci când suntem complet implicați și dedicați activităților pe care le desfășurăm: egoul dispare, timpul zboară, iar fiecare acțiune, mișcare, gând se înlănțuie cu ușurință. Ești implicat cu toată ființa și îți folosești competențele la maxim. 

Change is possible (Mindset fix și flexibil)Carol Dweck este cercetator în domeniul  motivației, personalităţii şi dezvoltării, iar contribuția ei cheie la psihologia socială se referă la teoriile legate de inteligenţă prezentate în lucrarea „Mindset: The New Psychology of Success”. Potrivit lui Dweck, oamenii pot avea o mentalitate fixă sau de creştere.
Cei cu mentalitate fixă cred că succesul lor este afirmarea inteligenței inerente, acesta bazându-se pe abilităţile înnăscute, că inteligența, creativitatea și caracterul lor nu se pot schimba foarte mult. Ei evită eșecul cu orice preț și consideră că succesul validează faptul că sunt inteligenți și că au anumite virtuți și trăsături de caracter.
Persoanele cu mentalitate de creştere cred că succesul lor se bazează pe muncă intensă, învățare şi instruire. Ei se implică în activități care îi provoacă și văd eșecul nu ca pe o dovadă de lipsă a inteligenței, ci ca pe oportunitate de creștere a abilităților existente. Dweck susține că o persoană cu mentalitate de creștere duce o viață mai puțin stresantă și are mai mult succes decât una cu mentalitate fixă. 

 

În cadrul atelierului experiențial/interactiv explorăm tipurile de mindset, ne concentrăm pe strategii care să ne susțină în a ne dezvolta o mentalitate de creștere, parcurgem împreună teme precum reziliența și motivația și răspundem la întrebări de tipul: Cum depășesc un obstacol? Unde și cum găsesc resursele de care am nevoie pentru a persevera?

Activitățile experiențiale sunt construite pe nevoile specifice ale fiecărei comunități/companii și pot fi personalizate. Descoperă o mică parte din activitățile derulate de noi aici: Portofoliu 2015

Contact:
Andreea Gospodariu, Project Manager
Email: andreea.gospodariu@ipf.ro
tel: 0730 209 522

Timp de 4 ani, regizorul nominalizat la Oscar, Roko Belic, a colindat lumea întreagă. A mers din SUA până în Japonia, din Danemarca până în Africa, pentru a descoperi care este secretul celei mai râvnite emoții.... fericirea!

Pe parcursul celor 68 de minute, multipremiatul documentar Happy Movie însumează interviuri cu băștinași, simple persoane, experți în dezvoltare personală sau neurologi specializați în studiul fericirii, spre o mai profundă înțelegere a ceea ce înseamnă fericirea și cum putem urmări o viață mai sănătoasă și mai împlinită.

Documentarul combină elemente din viața reală, drama umană și știința de ultimă oră, prin intermediul interviurilor cu experți și neurologi în domeniul fericirii, precum: Ed Diener, Sonja Lyubomirsky, Daniel Gilbert, Gregory Berns, Mihaly Csikszentmihalyi, P. Read Montague, Tim Kasser și Richard Davidson.

Țări în care s-a realizat cercetarea: SUA, Brazilia, Anglia, Scotia, Egipt, India, Japonia, Bhutan, Danemarca, Namibia, Kenya, China, Thailanda. Are o abordare științifică, prietenoasă și mustește de informații noi. În același timp, este un documentar emoțional, care pune pe gânduri participanții și facilitează un proces introspectiv foarte bogat.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=07t9NOV7SwY

„Finding Joe” este un documentar extraordinar ce recreează teoria lui Joseph Campell referitoare la Călătoria Eroului („Hero’s Journey”) sau drumul către o viață împlinită.

Documentarul însumează interviuri cu oameni excepționali, vizionari dintr-o varietate de domenii, precum Sir Ken Robinson, Deepak Chopra, Gay Hendricks, Tony Hawk sau Mick Fleetwood. Fiecare dintre ei vorbește despre modul în care și-a găsit pasiunea și despre obstacolele și provocările întâmpinate în drumul spre o viață fericită.

Întrețesut cu secvențe din filme artistice renumite și cu momente din povești clasice puse în scenă de un grup de copii pestriți, filmul cuprinde etapele a ceea ce Campbell a numit călătoria eroului: provocările, temerile, dragonii, luptele și întoarcerea „acasă” o persoană schimbată. Cuprinzând atât istorisiri profund personale, cât și referințe la povești tradiționale, „Finding Joe” susține munca lui Campbell ca fiind relevantă și esențială în lumea de astăzi, oferind o soluție ideală la ceea ce Campbell ar numi „urmărirea fericirii”.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AudQbaFN6jU

Ați auzit de Tom Shadyac? Probabil ca nu în mod direct, dar filmele lui "Ace Ventura", "Mincinosul Mincinoșilor" sau "Profesorul trăznit" sigur vă sunt cunoscute! Acest documentar este rupt din filme!

În urmă cu câțiva ani, Tom Shadyac are un accident de ciclism care îi pune viața în pericol. Pe patul spitalului, el începe să se gândească la lucrurile pe care simțea că le realizase în viața lui.

Deși în acel moment, Tom Shadyac deținea milioane de dolari, o vilă cu parc și fântăni în Pasadena, avion privat, era unul dintre cei mai reputați regizori de la Hollywood, el își dă seama că viața lui este goală de realizări autentice.

Deși într-o stare precară de sănătate, fără să știe daca se va recupera sau nu, Tom decide să lase o ultimă moștenire a lui către lume și porneste în jurul lumii, cu obiectivul de a crea un documentar care să răspundă la două întrebări:

 • - Ce este în neregulă cu lumea?
 • - Cum ne putem schimba în mai bine?

Pe parcursul celor peste 60 de minute, Tom discută cu profesori universitari, persoane inspiraționale, experți în dezvoltarea personală și ajunge la concluzii excelente în ceea ce privește dezolvarea armonioasă a întregii lumi.

Documentarul I AM este o compilație fantastică de informații și emoții, iar concluziile le care ajunge sunt uimitoare!

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=iYtfnONazTU

Toată lumea își dorește să fie fericită – este o dorință universală. Dar ce înseamnă asta cu adevărat? Și este cumva drumul meu spre fericire diferit de al tău?

Project Happiness este un documentar care a fost filmat pe parcursul unui întreg an și care analizează cauzele fericirii.

Câțiva tineri obișnuiți pornesc într-o călătorie de un an, din Nigeria, până pe plajele Californiei și munții Indiei pentru a afla secretele fericirii de lungă durată și sfârșesc prin a începe o mișcare globală!

Pe lângă conexiunile pe care le fac cu elevi de pe alte 2 continente, adolescenților le este facilitat accesul la discuții despre fericire cu George Lucas – producatorul Star Wars, Richard Gere – actor și activist pentru drepturile umane și neurologul responsabil pentru cele mai mari descoperiri ale ultimei decade, Richard Davidson.

La finalul întregului an de explorare, cei 4 tineri merg în Dharamsala, India unde au ocazia să se întâlnească în privat chiar cu Dalai Lama.

Această întalnire devine un eveniment care le depășește cu mult așteptările, dar le și aduce mai multe întrebări decat răspunsuri și marchează un nou capitol în viețile lor.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8p4rrCGD_6s

"Love, Hate & Everything in Between" este un documentar parțial european, parțial oriental, tratează un subiect ușor „burghez”, dar iubit de români, și se finalizează cu multe întrebări, unele lăsate fără răspuns.

Știați că suntem cu toții conectați prin neuronii oglindă? Ce determină un om să își riște viața pentru a o salva pe a altuia? Ce îl determină pe un om să ucidă un altul care până de curând i-a fost prieten? De ce simțim durere când altul suferă? Și ce legătură are empatia cu toate aceste întrebări?

Filmul explorează rolul empatiei și relevanța ei în lumea interconectată de azi. Poate empatia să rezolve chiar și problemele mari de agresiune și subjugare acolo unde războaiele, politica și sancțiunile economice au eșuat?

Cercetări noi în neuroștiință, psihologie, educație și tehnologie sugerează că ar putea. Oameni de știință și din domeniul social investighează puterea empatiei, iar concluziile lor sunt o bună oportunitate de introspecție pentru oricare dintre noi.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=XYWC21tdrFQ

„I’m Fine, Thanks” este un film despre complacere. Despre alegerea majorității oamenilor de a se mulțumi cu mediocritatea și cu ceea ce societatea le indică, mai mult sau mai puțin subtil, în detrimentul lucrurilor pentru care manifestă o pasiune.

Regizorul, Grant Peelle, călătorește 16.000 de kilometri pentru a strânge povești despre complacere și triumf, adunând o colecție impresionantă de momente și filmări despre alegerile pe care le facem și drumul pe care alegem (conștient sau nu) să îl urmăm în viață. Este sau nu acest drum în conexiune cu personalitatea fiecăruia dintre noi?

Grant Peelle narează filmul din perspectiva omului care acționează în baza pasiunii sale de o viață, aceea de a face filme.

„Timp de 15 ani mi-am pus visele în așteptare, alegând să lucrez la a-mi crea o viață „responsabilă” în loc de a-mi urma visul de a fi regizor. Acest film este manifestul meu împotriva complacerii. E un vis devenit realitate”.

„I’m fine, thanks” este un manifest pentru deciziile conștiente și un apel de trezire pentru toți cei care își conduc viața dormind la volan.

Vom afla mai multe despre cum ajungem să ne mulțumim cu lucruri care nu ne definesc și care sunt schimbările pe care trebuie să le facem pentru a ne găsi drumul catre fericire, atât din documentarul "I'm Fine, Thanks!", cât și din discutiile de după, moderate de trainerii noștri.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jNDZgvne_5k

Rethinking Happiness, al treilea episod din seria "This Emotional Life", este un documentar complex, realizat și narat de Dan Gilbert, profesor universitar la Harvard, recunoscut pentru cartea "În cautarea fericirii" / "Stumbling Upon Happiness" și pentru numeroasele studii în materie de fericire.

Gilbert face o analiză detaliată a comportamentelor care ne duc spre fericire, dar și a celor care credem că ne fac mai fericiți (dar care, de fapt nu o fac). Ultimele studii au revelat faptul că de cele mai multe ori prezicem incorect lucrurile sau evenimentele care credeam că ne-ar face mai fericiți, cautând astfel în directia greșită.

Filmul prezintă persoane aflate la cumpene în viața lor – pierderea slujbei, diagnosticarea cu cancer, moartea unui copil, un accident – precum și oameni care se confruntă cu dificultăți de zi cu zi. Ințelegerea motivelor pentru care unii oameni pot să-și revină mai ușor după ce trec prin probleme majore, în timp ce alții nu, ne ajută să înțelegem cum putem să trăim o viață mai fericită și cu împliniri. Gilbert stă de vorbă cu oameni obișnuiți, de la un milionar care și-a câștigat averea la loto, până la un veteran de război capturat în Vietnam, dar și cu oameni de știință, experți în psihologie pozitivă sau actori de la Hollywood.

FIlmul este captivant și, probabil, cea mai completă viziune asupra fericirii, într-un documentar realizat pe acest subiect.

Este, de altfel, și cel mai lung documentar din portofoliu, având o durată de o oră și 55 de minute.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bv6c4EDjWoA

Mai mulți soldați americani se sinucid după ce se întorc din război, decât sunt uciși în cadrul acestuia. Majoritatea veteranilor de război suferă de TSPT (tulburare de stres post-traumatic).

Steve este unul dintre veteranii americani ce tocmai s-au întors din Afganistan. Acum, înapoi acasă, el se confruntă cu nopți nedormite și mustrări de conștiință, urmări ale lucrurilor teribile pe care a trebuit să le facă în timpul războiului. Este cuprins de furie și de teamă pentru viitor și se luptă cu toate aceste stări pentru a fi un tată bun pentru copiii săi, doi gemeni în vârstă de doi ani.

Richard Davidson, specialist în neuroștiintă și profesor de psihologie și psihiatrie la Universitatea din Wisconson, își propune să deruleze un experiment neobișnuit: va învăța veteranii de război cum să practice meditația și yoga. Pot veteranii, prin meditație și yoga, să își usureze durerea și să își liniștească sistemul nervos? Să se întoarcă la viața pe care au avut-o înainte de război și să fie fericiți?

După ce a studiat activitatea cerebrală a călugărilor budiști în timpul sesiunilor de meditație, Richard Davidson a constatat că este posibil să ne reprogramăm creierul spre a ne crește gradul de altruism, compasiune și fericire, fenomen căruia îi este asociat în limbajul de specialitate termenul de „neuroplasticitate”.

Davidson a dorit să studieze și cât de devreme în viață poți începe să practici meditația și yoga, așa că a mers mai departe și a folosit aceleași metode din cadrul experimentului derulat cu veteranii de război și într-un experiment cu copii diagnosticați cu ADHD (tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție).

Pe parcursul filmului vom fi martori ai impactului pe care meditația îl poate avea asupra ființei umane si vom investiga dacă putem diminua durerea și stresul și prin alte metode în afara tratamentelor medicamentoase.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mJvGZmOhCDo

Într-o societate în care materialismul predomină, care este adevăratul secret al fericirii?

În „Every Three Seconds”, multi-premiatul producător Daniel Karslake spune povestea a cinci persoane obișnuite - un băiat de 7 ani, un student, un tânăr de treizeci și ceva de ani și doi seniori - ale căror vieți se transformă din a fi obișnuite în a fi extraordinare, ca urmare a unei simple decizii: aceea de a se IMPLICA.

Fiecare din cei cinci alege acțiunea în locul apatiei și, în acest proces, fiecare reușeste să aibă un impact semnificativ asupra a două dintre cele mai mari probleme ale lumii de azi: foametea și sărăcia extremă, obținând în același timp pentru ei o recompensă pe care bunurile materiale nu o pot aduce: sentimentul de împlinire.

Karlake a reușit să arate că oamenii obișnuiți pot avea un impact semnificativ asupra lumii. “Every Three Seconds” este un film despre schimbare. Un documentar inspirațional despre natura umană, un manifest pentru încrederea în umanitate, conectarea la cei din jurul nostru, grija față de ceilalți și orientarea spre a crește împreună, ca lucruri esențiale în găsirea fericirii.

Majoritatea lucrurilor care merită făcute par imposibile până în momentul în care sunt făcute. – Paul Loeb, autorul „Soul of a Citizen”

* Studii realizate în ultimii ani, inclusiv de ONU, plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene în ceea ce privește coeziunea socială, un element vital în dezvoltarea armonioasă a oricărei comunități. O societate marcată de coeziune este caracterizată prin relații sociale solide, o conectivitate emoțională pozitivă între membrii săi și comunitate și o atenție pronunțată pentru binele comun.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4b3NQQxsueg


Contact:
Andreea Gospodariu, Project Manager
Email: andreea.gospodariu@ipf.ro
tel: 0730 209 522
Colegi vechi ce abia s-au cunoscut

O activitate prin care le arătam celor prezenți la birou cât de conectati suntem între noi și cât de ușor este să îți cunoști colegii într-un mod inedit și foarte plăcut. Implicăm colegii curioși, îi așezăm față în față și le punem la dispoziție o serie de întrebări cu caracter pozitiv pe care să și le pună unii altora, apoi îi lăsăm să discute. Activitatea poate dura maxim 5 minute per cuplu sau mai mult, în funcție dorințele voastre. Bineînțeles, fotografiem toate momentele frumose și vă punem la dispoziție rezultatul :)

Un colț cu informații despre educația emoțională și starea de bine (flyere, discuții punctuale cu noi) cu handout-uri și QR codes care oferă posibilitatea de a downloada materiale cu mesaje despre starea de bine și educația emoțională (imagini pentru desktop, stickere etc).

Emotional Treasure Hunt

Traseu introspectiv care conține activități scurte, legate, care facilitează transmiterea de informații utile cu privire la motivație, inteligență emoțională, neuroștiință, sociologie, psihologie socială etc.

Mulțumește cuiva drag

Mesajele de mulțumire sunt unul dintre multele cărămizi care stau la baza relațiilor puternice, de la birou, dar și de acasă! Acesta este motivul pentru care încurajăm să aduci și la tine în companie campania care reamintește de ce e atât de important să ne exprimăm recunoștința.

De ce să spunem mulțumesc?

Cercetătorii au descoperit că oamenii care sunt recunoscători sunt mult mai fericiți, mai energici, au șanse mai mari să trăiasca experiențe pozitive. Exprimarea recunoștinței conduce la intensificarea respectului de sine, întărește relațiile, stabilește legături sociale și îți oferă un sentiment de împlinire. Cu alte cuvinte, funcționează ca un bumerang, efectul gestului întorcându-se la tine!

Campaniile de comunicare sunt o modalitate simplă și eficientă din punct de vedere al timpului, dar creativă și extrem de plăcută ochiului. Până acum am construit campanii de comunicare corporate pe tema angajamanetului și a stimulării de relații pozitive între colegi (maganeri și subalterni sau de pe același nivel ierarhic), dar suntem deschiși la sugestii și provocari care să conțină și alte subiecte!

Creăm împreună obiectivul campaniei, atât calitativ cât și cantitativ (tipuri de medii, apariții, moduri în care vom expune vizualurile etc)

Transmitem un mesaj, o poveste. Punem știința în cuvinte ușor de înțeles, creăm mesaje atractive, consolidăm relațiile între colegi și contribuim la armonie.

Campanie de comunicare
 
*Pentru acțiunile de mai sus avem nevoie de o sală de cel puțin 30mp, pentru a le desfășura. De asemenea, venim în întâmpinarea voastră cu idei personalizate pentru nevoi și evenimente punctuale.

Contact:
Andreea Gospodariu, Project Manager
Email: andreea.gospodariu@ipf.ro
tel: 0730 209 522

Mălina Chirea este CoFondator și Chief Happiness Ambassador al Asociației Inițiativa pentru Fericire și facilitator colaborator UNCTAD cu peste 200 de ore de experiență în practica de consilier de dezvoltare personală certificat și peste 500 de ore de experiență în practica de trainer certificat.

Mălina a participat și la formări în cadrul Programării Neuro Lingvistice prin cursul Mindmaster START și a obținut titlul de NLP Practitioner în cadrul cursul organizat de Competent Consulting.

Alina Goanță este Accredited Senior Coach (IIC&M) cu formare în Solution Focused Coaching și Practician Certificat Points of You ™ – The Coaching Game, având o experiență de coaching de 4 ani. După 8 ani de activitate în domeniul resurselor umane, în medii corporate și antreprenoriale, Alina a ales o nouă carieră în coaching din curiozitatea de a descoperi oamenii din spatele diferitelor roluri profesionale și din dorința de a-i susține în propriile lor procese de descoperire de sine și de evoluție personală.

Unul dintre citatele preferate ale Alinei este “You were put on this earth to achieve your greatest self, to live out your purpose, and to do it fearlessly”. (Steve Maraboli)

Te invităm să o cunoști mai bine pe Alina pe site-ul ei: www.coachingforchange.ro

Andreea a terminat facultatea și masterul în domeniul sociologiei, este trainer certificat, iar cea mai mare pasiune a ei este educația. Creează cu mare drag experiențe de învățare, este interesată de ceea ce îi face pe oameni să fie fericiți, de cum poate crea experiențe optime pentru procesul de învățare al celor din jur, iar misiunea ei este să aibă impact în comunitățile în care activează, prin proiectele și experiențele pe care le organizează.

“Learning is the only thing the mind never exhausts, never fears, and never regrets.” - Leonardo da Vinci

Smaranda Nay, consilier pentru dezvoltare personală certificat și formator atestat ANC, cu peste 800 ore de formare şi dezvoltare personală prin metoda Analizei Tranzacţionale.

Smaranda are experienţă extinsă ȋn lucrul cu oamenii aflaţi ȋn situaţii de cumpănă şi ȋn contexte de schimbare ȋn urma a peste 4 ani de muncă de medic de familie

A colaborat timp de 6 ani cu Centrul de Excelenţă ȋn Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, unde a participat la studii de somn şi studii de evaluare a stresului indus de situaţiile ambigue asupra oamenilor

Ȋn trainingurile ei abordează transformarea personală şi dezvoltarea pe mai multe planuri, folosind atât pregătirea ȋn psihoterapie cât şi pe cea medicală pentru a le facilita participanţilor o mai bună ȋnţelegere a felului ȋn care funcţionează şi ȋn care se pot schimba.

Adelaida Patrașc-Lungu este trainer, cercetător și consultant. Dezvoltarea organizațiilor și indivizilor este țelul comun care i-a ghidat cei 10 ani de activitate. Temele de cercetare pe care le abordează în prezent sunt altruismul, mentalitățile fixe/flexibile și intervențiile psiho-sociale.

Experiența anterioară include roluri precum HR Business Partner pentru HP și Talent Management Specialist pentru Mars. În calitate de consultant extern, a coordonat proiecte și a facilitat cursuri pe teme precum managementul performanței, managementul talentelor, implicarea emoțională a angajaților și analiza rețelelor organizaționale pentru companii client din SUA, România, India și țări din Orientul Mijlociu.

Adelaida a absolvit un program de Masterat în Administratea Afacerilor (MBA) la Willamette University (SUA), studii completate de certificări în evaluări de personalitate (SUA), facilitare și resurse umane (România). În 2010 a fost premiată pentru potențialul de lider în managementul resurselor umane de cea mai mare asociație profesională internațională din domeniu – Society of Human Resource Management (SHRM). Studiilor și experienței profesionale li se alătură publicații academice și prezentări la conferințe de resurse umane din România și UK.

Lina Toma este designer cognitiv. Își desenează mintea, felul în care gândește și în care percepe realitatea și îi ghidează și pe ceilalți să facă acest lucru. Una dintre modalitățile prin care face acest lucru este învățarea unei limbi străine.

Crede că viața este prea scurtă să învățăm doar de dragul de a acumula informații. Iubește experimentarea și crede cu tărie că viața este un laborator, nu o bibliotecă.

Pe Lina o poți găsi și pe blogul ei, http://linatoma.com/.