2%Owning our story can be hard but not nearly as difficult as spending our lives running from it. Embracing our vulnerabilities is risky but not nearly as dangerous as giving up on love and belonging and joy—the experiences that make us the most vulnerable. Only when we are brave enough to explore the darkness will we discover the infinite power of our light. ~Brené Brown

Lightbulb in brainTrăim în era în care investim foarte mult timp și resurse financiare în educația noastră - la școală, la facultate, apoi la traininguri și ateliere care ne formează ca profesioniști. Însă ceea ce ne lipsește în toate aceste experiențe este educația emoțională: autocunoașterea, înțelegerea mecanismelor din mintea noastră, a emoțiilor și a lecțiilor pe care le primim zi de zi. Învățăm despre time management sau despre contabilitate și deprindem de-a lungul vieții zeci de abilități foarte utile, dar nu dedicăm îndeajuns de mult timp să învățăm și despre compasiune, vulnerabilitate, bunătate și multe alte caracteristici pe care le putem dezvolta pentru ca, în final, să trăim o viață împlinită.

De aceea există Institutul pentru Fericire, un proiect al Asociației Inițiativa pentru Fericire, unde ne preocupăm de educația mentală și emoțională pentru ca toți cei ce ne trec pragul să îți crească încrederea în ei înșiși, să își lărgească zona de confort, să descopere noi abilitati personale și să își schimbe în mod pozitiv stilul de viață

Dacă vrei să vezi rezultatele noastre de până acum, te invităm să vizualizezi portofoliul de proiecte și să descarci raportul anual.

2lasuta

Susţine-ne și tu în demersul nostru! Redirecţionează 2% din impozit către Asociația Inițiativa pentru Fericire și contribuie la construirea unei societăți mai sănătoase.

 

Ce este 2 %?
Din impozitul pe venit reţinut anual de stat, poţi aloca 2% către o cauză în care crezi, redirecționând-o către un ONG. Este foarte important să știi că această sumă nu este o sponsorizare sau donație. În cazul în care acești 2% nu sunt redirecționati, banii rămân statului iar tu nu poţi şti cum şi în ce au fost investiţi. Prin formularul 2% tu alegi unde dorești să redirecționezi o parte din taxele plătite de tine, contribuind astfel în mod direct la dezvoltarea unui domeniu pe care îl consideri important.

Cum poti direcționa 2% către Asociația Inițiativa pentru Fericire?
1. Descarcă şi completează formularul 2%.
• dacă în anul fiscal precedent (2015) ai obținut venituri ca salariat, completează și semnează declarația 230 pe care o găsești AICI.
• dacă ai obținut venituri ca PFA sau din profesii liberale, completează şi semnează declarația 200 pe care o găsești AICI.

Pentru ca formularul/formularele să fie validat/e de Administraţia Financiară şi fondurile să fie direcţionate către Asociația Inițiativa pentru Fericire, formularul se completează de mână, citeț și corect, cu majuscule, apoi se semnează. Nu e nevoie să calculezi suma aferentă celor 2% din impozitul pe venit în rubrica dedicată şi nici să anexezi fișa ta fiscală. Inspectorul fiscal va face acest lucru.
2. Trimite formularul completat pe adresa: Bd. Dacia 14, apartament 17, sector 1, București.

Data până la care poţi completa și depune formularul este 26 mai 2016.

. Datele Asociației Inițiativa pentru Fericire sunt:
• Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: Asociația Inițiativa pentru Fericire
• Codul de identificare fiscală al entității nonprofit/unității de cult: 31143604/ 28.01.2013
• Cont bancar (IBAN) al entităţii nonprofit/unităţii de cult: RO65INGB0000999903479422 ING Bank

Cum poți să te implici mai mult?
sayNe-ar ajuta mult să dai vestea mai departe şi să susţii cauza educaţiei mentale și emoționale în comunitățile din care faci parte, la birou, în cercul de prieteni și în familie, pentru ca şi ei să completeze formularul 2% pentru Asociația Inițiativa pentru Fericire.

Oricând ai nevoie de detalii, suntem aici să îți răspundem la întrebări!
Completarea formularului 2% nu costă nimic și, indiferent de suma redirecționată, contribuția ta este extrem de valoroasă și contează enorm pentru noi!